26 Φεβ 2009

Comics : Fables

Από Fables

Φυσικά, δε θα μπορούσα να παραλείψω να κάνω ένα post και για τη σειρά της οποίας το όνομα ενέπνευσε τον τίτλο του παρόντος blog. Πιστεύω πως είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα δείγματα της τέχνης των κόμικς των τελευταίων χρόνων.

Από Fables

Το Fables είναι μία σειρά κόμικς που ξεκίνησε να εκδίδεται το 2002 από την Vertigo της DC, με συγγραφέα τον Bill Willingham. Οι χαρακτήρες που εμφανίζονται στη σειρά, είναι οι ήρωες που γνωρίζουμε μέσα από τα παραμύθια, τις λαϊκές παραδόσεις και τις λαογραφίες, και σύμφωνα με την ιστορία, ζούσαν αρχικά σε έναν μέρος που το αποκαλούν Homelands, το οποίο περιλαμβάνει πολλές, ήδη γνωστές, σε εμάς περιοχές, όπως το βασίλειο του Οζ και τα βασίλεια της Αραβίας. Όμως κάποια στιγμή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, καθώς ένα ον, γνωστό ως "the Adversary", κυρίευσε τα Homelands και όλα τα βασίλεια που το απαρτίζουν. Ύστερα από πολλές μάχες και απώλειες, οι Fables αναγκάστηκαν να καταφύγουν στον δικό μας κόσμο.

Από Fables
Από Fables

Όσοι από αυτούς είχαν ανθρώπινη μορφή (είτε εκ φύσεως, είτε με τη χρήση μαγείας) έμειναν όλοι μαζί σε μία περιοχή της Νέας Υόρκης, την οποία ονόμασαν Fabletown. Οι υπόλοιποι κατέφυγαν σε μία φάρμα, σε μία πιο απομακρυσμένη περιοχή, ώστε να μπορούν να ζουν απαρατήρητοι και μακριά από τον σύγχρονο κόσμο. Όλοι οι Fables επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όμως έως αυτή τη στιγμή έχουν μείνει μόνο στα λόγια. Επίσης, το "Adversary" επιθυμεί να αποκτήσει όσους και όσα έχασε εξαιτίας της μετανάστευσης των Fables στον κόσμο μας, όμως αναγκάζεται να παραμείνει στα Homelands για να εδραιώσει την κυριαρχία του.

Από Fables

Μέσα από τις σελίδες του Fables, συναντούμε πολλούς χαρακτήρες τους οποίους γνωρίζουμε πολύ καλά (ή έστω έτσι νομίζαμε...). Για παράδειγμα ο Bigby Wolf, ο "μεγάλος κακός λύκος" και σερίφης της Fabletown, o Prince Charming , o πρίγκιπας που είχε παντρευτεί την Ωραία Κοιμωμένη, τη Χιονάτη και τη Σταχτοπούτα ( lol ) και η Red Riding Hood, η γνωστή κοκκινοσκουφίτσα.
Οι Fables ζουν γενικά αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και προσπαθούν να κρατήσουν μυστική την ύπαρξή τους. Ορισμένοι, όπως ο Jack Horner (βλ. ο Τζακ και η φασολιά ), κάνουν τα πράγματα λίγο δύσκολα για τους υπόλοιπους, ενώ άλλοι, όπως η Χιονάτη, βοηθούν στα οργανωτικά ζητήματα της Fabletown.

Από Fables

Από Fables

Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που έχουν συνεισφέρει με artwork στη σειρά, με βασικούς τον James Jean στα εξώφυλλα, και τον Mark Buckingham στο interior art με τη συμβολή επίσης των Lan Medina, Steve Leialoha και Craig Hamilton. Μεταξύ άλλων, ιστορίες έχουν σχεδιάσει και οι Bryan Talbot, P. Craig Russell, Mike Allred, και Linda Medley. Η σειρά έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία Eisner, τόσο για το σενάριο, όσο και για το σχέδιο.

Από Fables

Εκτός της κανονικής σειράς έχει εκδοθεί και ένα εκπληκτικό graphic novel (ή καλύτερα graphic anthology) με τίτλο 1001 Nights of Snowfall, σε σενάριο Bill Willingham και artwork των Charles Vess, Brian Bolland, John Bolton, Michael Wm. Kaluta, James Jean, Tara McPherson, Derek Kirk Kim, Esao Andrews, Mark Buckingham, Mark Wheatley και Jill Thompson.

Από Fables

Η επιτυχία του Fables οδήγησε την DC στο να επεκτείνει το σύμπαν των Fables με δύο ακόμη σειρές, την "Jack of Fables" και την "The Literals", με την τελευταία να είναι κατά τη γνώμη μου πολλά υποσχόμενη (σε αντίθεση με το "Jack of Fables" που με απογοήτευσε λίγο...)

Από Fables

See also http://www.comicdom.gr/2009/02/25/fables-77-81-the-dark-ages/comment-page-1/#comment-1137
See also http://en.wikipedia.org/wiki/Fables_(Vertigo)
See also http://www.billwillingham.com/
See also http://comicbooks.about.com/od/fables/a/fablessummary.html

3 σχόλια:

Εισάγετε εδώ το σχόλιό σας