12 Φεβ 2009

Comics : Sky Doll

Η δράση εκτυλίσσεται σε ένα φανταστικό σύμπαν, όπου οι πάπισσες Agape (που εκπροσωπεί την πνευματική αγάπη) και Lodovica (που εκπροσωπεί την σεξουαλική αγάπη) έρχονται σε σύγκρουση, με αποτέλεσμα τον εξορισμό της Agape και την κατάχρηση των πνευματικών και σεξουαλικών ελευθεριών. Με τους οπαδούς-πιστούς της Agape να έχουν χαρακτηριστεί ως αιρετικοί, η Lodovica κυβερνά τον γαλαξία ελέγχοντας τα ΜΜΕ και χρησιμοποιώντας "θαύματα" προκειμένου να εντυπωσιάσει το φανατισμένο λαό.
Από Skydoll
Κεντρικός χαρακτήρας είναι η Noa, μία Sky Doll, δηλαδή ένα φαινομενικά "ζωντανό" ρομπότ, που μοιάζει με νεαρή γυναίκα, και "ζει" μονάχα για να ικανοποιεί τις επιθυμίες της πολιτείας. Η Noa συναντά δύο "ιεραπόστολους" και με τη βοήθειά τους ξεφεύγει από το τυραννικό της αφεντικό, ενώ στη συνέχεια, μυστηριώδεις δυνάμεις δείχνουν ότι η Noa δεν είναι ένα απλό ρομπότ.
Από Skydoll

Ορισμένα από τα θέματα που θίγονται κατά τη διάρκεια της ιστορίας αυτής είναι η σχέση θρησκείας-εξουσίας, ο καταναλωτισμός και η διαφήμιση, το νόημα της αγάπης και της ερωτικής πράξης (σε έναν κόσμο όπου είναι αποδεκτά τα ρομπότ-μηχανές του σεξ), καθώς και η ουσία της ίδιας της ψυχής (του πνεύματος).
Από Skydoll
Αν και το σενάριο της σειράς αυτής έχει αμφισβητηθεί από αρκετούς, εμένα μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος σύγκρισης με άλλες δημιουργίες που παρουσιάζουν ορισμένα παρόμοια στοιχεία. Για παράδειγμα, η ιδέα των ρομπότ με νοημοσύνη (ζωή;) αποτελεί απλά ένα σημείο εκκίνησης για την ιστορία και όχι προσπάθεια περαιτέρω ανάλυσης μιας τέτοιας πιθανότητας. Απ' την άλλη, δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα για το artwork. Οι επιρροές από τα ευρωπαϊκά κόμικς και τα μάνγκα, συνδυάζονται με το λεπτομερές σχέδιο και τα έντονα χρώματα δίνοντας έτσι ένα εξαίσιο αποτέλεσμα.

Από Skydoll

Στην Ευρώπη, το Sky Doll, κυκλοφόρησε από την Carlsen Comics, ενώ στην Αμερική από την Marvel Comics. Στη Ελλάδα κυκλοφορεί από την Ελευθεροτυπία και το 9.

Info:
Σενάριο : Barbara Canepa & Alessandro Barbucci
Σχέδιο: Alessandro Barbucci
Χρωματισμός: Barbara Canepa
Από Skydoll

2 σχόλια:

  1. Γειά σου theodora d.183!

    Απ'όσο γνωρίζω η Ελευθεροτυπία έχει κυκλοφορήσει μόνο ένα άλμπουμ Sky Doll. Στο ένθετο 9, αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να προχώρησε και παραπέρα, όμως φαντάζομαι ότι θα είναι "λίγο" δύσκολο να βρεις αυτά τα τεύχη. Μπορείς όμως να βρεις μερικά από τα επόμενα άλμπουμ στα αγγλικά μέσω των ειδικευμένων καταστημάτων κόμικς. Νομίζω ότι η Marvel έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ έως τώρα.

    Σκοπεύω να ανανεώσω σύντομα την ανάρτηση για το Sky Doll τόσο όσον αφορά της πληροφορίες όσο και το artwork...

    Καλώς όρισες στο Fables Habitat!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εισάγετε εδώ το σχόλιό σας