22 Φεβ 2009

Animation : Serial Experiments Lain


Story: Οι συμμαθητές της Chisa αρχίζουν να λαμβάνουν e-mail από εκείνη, μία εβδομάδα μετά την αυτοκτονία της. Η Lain, μία ήσυχη και μοναχική κοπέλα, έχοντας ακούσει τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν στο σχολείο της για αυτά τα περιστατικά, επιστρέφει στο σπίτι της, ενεργοποιεί για πρώτη φορά τον υπολογιστή της και έρχεται σε επικοινωνία με το νεκρό κορίτσι. Η Chisa ισχυρίζεται πως αυτοκτόνησε επειδή δε χρειαζόταν πλέον το σώμα της και ότι από εκείνη τη στιγμή βρίσκεται-υπάρχει μέσα στο "The Wired" (="στη δικτύωση" (?) ). Όταν η Lain ρωτά το λόγο για τον οποίο κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, παίρνει την απάντηση: "Because God is here" (=γιατί εδώ βρίσκεται ο Θεός) [...]


Το "The Wired" περιγράφεται ως το σύνολο των ανθρώπινων επικοινωνιακών δικτύων τα οποία δημιουργήθηκαν χάρη στα τηλεφωνικά καλώδια και τις υπόλοιπες τεχνολογίες επικοινωνίας από απόσταση και διευρύνονται με τη βοήθεια του internet και των μικρότερων δικτύων. Σύμφωνα με την πλοκή του anime, το "The Wired", θα μπορούσε να συνδεθεί με ένα σύστημα το οποίο να επιτρέπει την ασυναίσθητη επικοινωνία ανθρώπων και μηχανημάτων, χωρίς την ύπαρξη κάποιου περιβάλλοντος διεπαφής.

Το Serial Experiments Lain καταπιάνεται ευθέως με την έννοια της πραγματικότητας, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την περίληψη της πλοκής του. Σημαντικό στοιχείο της πλοκής αποτελεί η υπόθεση πως όλα απορρέουν από την ανθρώπινη σκέψη, μνήμη, και συνείδηση. Έτσι, τα γεγονότα που βλέπουμε να εκτυλίσσονται, μπορούν να θεωρηθούν είτε παραισθήσεις της Lain ή των άλλων πρωταγωνιστών, είτε αποτέλεσμα της δημιουργίας παραισθήσεων στους άλλους από την Lain.
Info:
Σκηνοθέτης: Ryutaro Nakamura
Σχεδιασμός χαρακτήρων: Yoshitoshi Abe
Αριθμός επεισοδίων: 13
Πρώτη προβολή: 06/07/1998 έως 28/09/1998

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρώτο επεισόδιο με αγγλικούς υπότιτλους



See also http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_Experiments_Lain

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εισάγετε εδώ το σχόλιό σας