31 Μαρ 2009

Artist : James Jean

Ο James Jean είναι ένας Ταϊβανός - Αμερικανός καλλιτέχνης που ζει στο Los Angeles. Γεννήθηκε το 1979 στην Ταϊβάν αλλά μεγάλωσε στο New Jersey. Σπούδασε στο School of Visual Arts στη Νέα Υόρκη. Λίγο μετά την αποφοίτησή του το 2001 άρχισε να σχεδιάζει εξώφυλλα για σειρές της DC Comics, και τιμήθηκε με επτά βραβεία Eisner, τρία βραβεία Harvey, δύο χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό από τη Society of Illustrators του Los Angeles και ένα χρυσό μετάλλιο από τη Society of Illustrators της Νέας Υόρκης.

Από James Jean

Έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρίες και έντυπα, όπως για παράδειγμα με το Time Magazine, το Rolling Stone, την Atlantic Records, το Playboy και την Prada. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός και απέκτησε φανατικό κοινό χάρη στα εξώφυλλα που φιλοτέχνησε για τη σειρά Fables της Vertigo (τεύχη 1 έως 81).

Από James Jean
Από James Jean
Από James Jean

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τέσσερις συλλογές που παρουσιάζουν τη δουλειά του: το Process Recess Volume 1, το Process Recess Volume 2 (με δύο εκδόσεις, κανονική και συλλεκτική special edition), το Fables: Covers και το XOXO. Τα artbooks Process Recess παρουσιάζουν και τα διαδοχικά στάδια της δημιουργίας των έργων του, από τα αρχικά σκίτσα μέχρι την τελική τους μορφή. Το XOXO είναι μια συλλογή έργων του που παρουσιάζονται με τη μορφή καρτών αλληλογραφίας.

Από James Jean

Εδώ είναι ένα animation βασισμένο σε artwork του James Jean για την Prada. Μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή HD για καλύτερη ποιότητα.


See also http://www.jamesjean.com/
See also http://en.wikipedia.org/wiki/James_Jean

Από James Jean
Από James Jean
Από James Jean
Από James Jean

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εισάγετε εδώ το σχόλιό σας