6 Μαρ 2009

Artist : Simon Bisley


Ο Simon Bisley (γεννηθείς στις 4 Μαρτίου, 1962) είναι ένας Βρετανός δημιουργός κόμικς, ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τη δουλειά του στις σειρές ABC Warriors, Lobo και Slaine. Έχοντας δεχτεί επιρροές από καλλιτέχνες όπως ο Frank Frazetta και ο Bill Sienkiewicz, και αντλώντας έμπνευση από τα εξώφυλλα των άλμπουμ της ροκ μουσικής και από τα graffiti, έχει δημιουργήσει ένα απόλυτα διακριτό στυλ.


Σε πολύ νεαρή ηλικία, ο Bisley, έστειλε ένα σχέδιό του στα γραφεία του Βρετανικού περιοδικού 2000 AD. O Pat Mills είδε το σχέδιο και εμπνεύστηκε την αναβίωση του ABC Warriors, με την εικονογράφηση πλέον του Bisley, η οποία και ξεκίνησε το 1987. Στη συνέχεια ανέλαβε την εικονογράφηση του Slaine.

Από Simon Bisley


Μέχρι εκείνη τη στιγμή, αν και είχε αποκτήσει ήδη φανατικούς θαυμαστές, τα καλύτερα ήταν ακόμη μπροστά του. Μιλάω φυσικά για τη "θητεία" του στον Judge Dredd, τον πιο δημοφιλή ήρωα του Βρετανικού κοινού.

Από Simon Bisley


Από Simon Bisley


Έχοντας κερδίσει βραβεία για όλες τις μέχρι τότε δουλειές του, θέλησε να αξιοποιήσει το δημιουργικό του ταλέντο και στις ΗΠΑ. Συνεργάστηκε με την DC Comics, και αφότου απέκτησε πολλούς νέους fan (και βραβεία) με τη δουλειά του πάνω στον χαρακτήρα "Lobo", γνώρισε παγκόσμια αναγνώριση με το θρυλικό cross over Batman VS Judge Dredd.
Προσωπικά, οι πιο αγαπημένες μου δουλειές του, είναι ο Lobo και μια σειρά από εικονογραφήσεις του εμπνευσμένες από την Βίβλο, οι οποίες κυκλοφορούν σε άλμπουμ από το Heavy Metal με τίτλο Illustrations from the Bible, A work in progress (μη με περάσετε για θρησκόληπτο, είναι πραγματικά εκπληκτικές).

See also http://www.simonbisleyonline.com/
See also http://en.wikipedia.org/wiki/Simon_Bisley

Από Simon Bisley

Από Simon Bisley

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εισάγετε εδώ το σχόλιό σας