18 Μαΐ 2012

Previews Wishlist Μάιος 2012



Άργησα αρκετά αυτό τον μήνα να κάνω τις προτάσεις μου από το Previews, κυρίως γιατί ο κατάλογος του μήνα μου φάνηκε ιδιαίτερα απογοητευτικός. Επίσης η πρόσβασή μου στο ίντερνετ είναι ιδιαίτερα περιορισμένη. Όπως θα δείτε και στη συνέχεια θα είμαι αρκετά λακωνικός...
Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε τον κατάλογο μπορείτε να επισκεφτείτε το comicbreak.com και να τον κατεβάσετε σε μορφή PDF! Αν και είναι "πειρατικό" σκανάρισμα, δεν νομίζω ότι είναι και τόσο επιλήψιμο να τον κατεβάσετε, καθώς σε τελική ανάλυση τα χρήματά σας θα στηρίξουν τόσο τους καλλιτέχνες όσο και τις εκδοτικές εταιρείες εφόσον αγοράζετε τα κόμικς τους...



----------------------------------------------------


Swamp Thing vol.1: 
Raise them bones TP
Scott Snyder (story), Yanick Paquette (art)
Έγχρωμο, 168 σελίδες, $14.99
Εκδότης: DC Comics
Σελίδα στο Previews: 129
Τα πρώτα 7 τεύχη της νέας σειράς Swamp Thing, ίσως της μόνης από το New 52 event της DC comics που μου τράβηξε την προσοχή, κυρίως λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής του σχεδίου του Paquette. 


----------------------------------------------------

Bernie Wrightson's 
The Muck Monster 
Artist's Edition Portfolio
Bernie Wrightson (story/art)
Ασπρόμαυρο, 7 prints, $29.99
Εκδότης: IDW
Σελίδα στο Previews: 164

Τον Μάρτιο σας είχα προτείνει το "Daredevil Born Again Artist's edition", μία ακόμη έκδοση της εξαιρετικήςς σειράς από υπερμεγέθεις και σκληρόδετες εκδόσεις της IDW που έχουν ως στόχο να αναδείξουν το σχέδιο εξαιρετικών καλλιτεχνών από κλασικά πλέον κόμικς... Με την ίδια λογική η IDW εκδίδει πλέον και ιστορίες μικρότερης έκτασης, σε μορφή Portfolio.
Ο Wrightson είναι ένας από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες και το Muck Monster είναι πραγματικά πανέμορφο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω να μου ξεφύγει...

----------------------------------------------------


Mouse Guard 
vol. 1: Fall 1152 
vol. 2: Winter 1152 
David Petersen (story/art)
Hardcovers, Έγχρωμα
192 σελίδες/τόμος, $24.95/τόμος
Εκδότης: Archaia
Σελίδα στο Previews: 247

Όμορφο στόρυ και μαγευτικό σχέδιο, άψογα συνδυασμένα από τον Petersen. Κάντε ένα google search για να δείτε περισσότερα δείγματα από το σχέδιο και αν σας αρέσει, τότε παραμερίστε οποιαδήποτε αμφιβολία για το σενάριο και απόκτήστε το...


----------------------------------------------------


The Eyes of the Cat

Alejandro Jodorowsky (story), Moebius (art)
Hardcover, Ασπρόμαυρο, 56 σελίδες, $34.95
Publisher: Humanoids
Σελίδα στο Previews: 309


Η πρώτη συνεργασία δύο τρισμέγιστων δημιουργών της Ευρωπαϊκής κόμικς σκηνής. Πριν μερικούς μήνες η Humanoids προσέφερε μια άκρως εντυπωσιακή έκδοση της συγκεκριμένης δουλειάς ζητώντας φυσικά το ανάλογο αντίτιμο...
Όσοι λοιπόν δεν κατάφεραν να το αποκτήσουν την προηγούμενη φορά, έχουν και δεύτερη ευκαιρία που δεν πρέπει με τίποτα να αφήσουν ανεκμετάλευτη.

----------------------------------------------------

The Hole of Tank Girl

Slipcased collector's edition hardcover
Jamie Hewlett (story/art), Alan Martin (story)
Ασπρόμαυρο/Έγχρωμο, 336 σελίδες, $99.99
Publisher: Titan Books
Σελίδα στο Previews: 328

Δεν ξέρω αν θα το πρότεινα σε κάποιον που δεν ξέρει καλά περί τίνος πρόκειται καθώς θεωρώ πως το ύφος του Tank Girl είναι απόλυτα ενταγμένο στη βρετανική "σχολή" κόμικς, τόσο σεναριακά όσο και σχεδιαστικά, πράγμα που μπορεί να εμποδίσει αρκετούς να το "καταλάβουν".
Σίγουρα η τιμή είναι απαγορευτική για τους περισσότερους αλλά η εξαιρετική αυτή έκδοση των 336 σελίδων την αξίζει.

----------------------------------------------------

Και ως συνήθως, διάφορα εξώφυλλα που μου τράβηξαν την προσοχή, αλλά δεν έχω να πώ κάτι για το περιεχόμενο (επειδή είτε δεν το γνωρίζω, είτε δε μου αρέσει, είτε είναι ήδη αρκετά γνωστό και δε χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες):

The Strain #6, Mike Huddleston, Dark Horse, page 61
Fables #119, Joao Ruas, DC Vertigo, page 143
The Crow #1, Kent Williams, IDW, page 157


Pure Pajamas HC, Marc Bell, Drawn & Quarterly, page 300
Dark Tower: The Gunslinger - The man in black #2, Alex Maleev, Marvel, page M25



----------------------------------------------

Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, η Diamond Comic Distributors είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής (χονδρέμπορας) των εξειδικευμένων καταστημάτων με κόμικς στα αγγλικά. Μέσα από τον κατάλογο Previews της εν λόγω εταιρείας, τα καταστήματα λιανικής έχουν τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν προιόντα που  θα κυκλοφορήσουν στην αγορά δύο μήνες αργότερα (σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και παραπάνω). Ο κατάλογος έχει συνήθως γύρω στις 400 σελίδες και συνοδεύεται από έναν δεύτερο κατάλογο 100 σελίδων αποκλειστικά για τα προϊόντα της Marvel Comics.

Οποιοδήποτε ελληνικό κατάστημα με κόμικς κι αν επισκεφθείτε (δείτε τη λίστα στα δεξιά -> ), θα μπορέσετε είτε να αγοράσετε το συγκεκριμένο κατάλογο (5 ευρώ περίπου) είτε να τον ξεφυλλίσετε στο κατάστημα, και αν βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει να το παραγγείλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εισάγετε εδώ το σχόλιό σας