4 Απρ 2012

Previews Wishlist Απρίλιος 2012



Αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα και αυτό τον μήνα από το Previews, με την Fantagraphics να κάνει και πάλι την διαφορά.  Από τις υπόλοιπες εταιρείες μου τράβηξαν την προσοχή κυρίως παλαιότερες εκδόσεις που είναι ξανά διαθέσιμες για παραγγελία.

----------------------------------------------------


Ragemoor #4 (of 4)
Jan Strnad (story), Richard Corben (art)
Ασπρόμαυρο, 32 σελίδες, $3.50
Εκδότης: Dark Horse Comics
Σελίδα στο Previews: 46

Το τέταρτο και τελευταίο τεύχος της μίνι-σειράς που σας πρότεινα και τον προηγούμενο μήνα... Για όσους δεν το πρόλαβαν φαντάζομαι ότι σε δυο-τρείς μήνες θα κυκλοφορήσει και η συγκεντρωτική έκδοση σε hardcover (εγώ πάντως αυτήν περιμένω!).

----------------------------------------------------

Riven
Bo Hampton (story/art), Robert Tinnell (story)
Έγχρωμο, 188 σελίδες, $17.99
Εκδότης: Dark Horse Comics
Σελίδα στο Previews: 48


Το στόρυ μου φαίνεται ικανοποιητικό και το artwork του Bo Hampton  το βρίσκω αρκετά ατμοσφαιρικό. Οι δύο δημιουργοί έδωσαν μια κατατοπιστική συνέντευξη στο comicmonsters.com, ενώ στη σελίδα του Hampton στο facebook θα βρείτε αρκετές σελίδες-δείγμα από το τη συγκεκριμένη δουλειά. Για τρείς μήνες, ξεκινώντας από τον Ιούλιο, 8σέλιδα δείγματα του Riven θα μπορείτε να διαβάσετε και μέσα από το Dark Horse Presents, την ανθολογία της εταιρείας.

----------------------------------------------------

The Dylan Dog Case Files
Tiziano Sclavi (story), various (art), Mike Mignola (cover art)
Softcover, Ασπρόμαυρο, 680 σελίδες, $24.99
Εκδότης: Dark Horse Comics
Σελίδα στο Previews: 70


Οι περιπέτειες του "ιταλοβρετανού" ντετέκτιβ έχουν γίνει γνωστές και στο ελληνικό κοινό από τις εκδόσεις Μαμουθ και Τζέμμα. Η συγκεκριμένη έκδοση συγκεντρώνει σε 680 χορταστικές σελίδες, τις επτά μοναδικές ιστορίες που έχουν βρεί το δρόμο τους για το κομικσόφιλο κοινό των ΗΠΑ. Όλες οι ιστορίες που επιλέχθηκαν είναι πραγματικά εξαιρετικές. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

----------------------------------------------------

MESMO DELIVERY GN
Rafael Grampa (story/art)
Softcover, Έγχρωμο, 80 σελίδες, $9.99
Publisher: Dark Horse Comics
Σελίδα στο Previews: 71

When the Mesmo Delivery truck rolls into town, a heap of trouble is sure to follow. Eisner Award-winning artist Rafael Grampa makes his full-length comics debut with the critically acclaimed graphic novel Mesmo Delivery. A kinetic, bloody romp starring Rufo, an ex-boxer; Sangrecco, an Elvis impersonator; and a ragtag crew of overly confident drunks who pick the wrong delivery men to mess with. Mesmo Delivery features an extended sketchbook section from creator Rafael Grampa and pinups from top comics creators Eduardo Risso, Mike Allred, Craig Thompson, Gabriel Ba and Fabio Moon! Introduction by Brian Azzarello.

Το σχέδιο του Grampa αναπληρώνει με το παραπάνω τα ελαττώματα του story, το οποίο είναι σίγουρα αρκετά απλοϊκό... Η αισθητική του μου θυμίζει κάτι από Paul Pope, ενώ οι "γωνίες λήψης" του κάτι από τον δικό μας Βασίλη Λώλο. Ανυπομονώ πραγματικά να δω την επόμενη δουλειά του.

   

   

 

----------------------------------------------------

The Red Diary / 
The Re[a]d Diary Flipbook
Teddy Kristiansen (story/art), Steven T. Seagle (story)
Hardcover,  Έγχρωμο, 144 σελίδες, $29.99
Εκδότης: Image Comics
Σελίδα στο Previews: 192


 Η παρούσα έκδοση της Image περιλαμβάνει δύο graphic novels στη συσκευασία του ενός. Για την ακρίβεια το πρώτο είναι η ολοκληρωμένη ιστορία όπως αρχικά την "συνέλαβε" ο νους του Kristiansen. Στο δεύτερο μισό βλέπουμε το ίδιο ακριβώς artwork με μόνη διαφορά τις λέξεις στα "μπαλονάκια" (δηλαδή διαφορετικό "σενάριο"). Προτού ο Seagle βοηθήσει τον ευρωπαίο Kristiansen στη μετάφραση του Red Diary στα Αγγλικά, εμπνεύστηκε από το αρχικό artwork και δημιούργησε το δικό του στόρυ...
Αν σας μπέρδεψα (και το θεωρώ πολύ πιθανό) διαβάστε τη σύντομη συνέντευξη που έδωσε ο Seagle στο CBR και θα καταλάβετε. Το στόρυ και των δύο εκδοχών μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, ενώ και το σχέδιο του Kristiansen είναι πολύ όμορφο.


----------------------------------------------------

Seven Sons
Alexander Grecian (story), Riley Rossmo (art)
Softcover, Ασπρόμαυρο, 88 σελίδες, $12.95
Εκδότης: AiT/Planet Lar
Σελίδα στο Previews: 228


Αρχικά μου τράβηξε την προσοχή το εξώφυλλο... Διάβασα το συνοδευτικό κειμενάκι και το ενδιαφέρον μου έγινε ακόμη μεγαλύτερο. Οι πληροφορίες που κατάφερα να βρώ στο ίντερνετ ήταν ελάχιστες. Μπορείτε να διαβάσετε ένα αρκετά κατατοπιστικό review σ'αυτό το μπλόγκ. Το μοναδικό δείγμα από το artwork του Seven Sons που κατάφερα να βρώ σας το παραθέτω και εδώ. Δεν ξέρω αν είναι στην τελική του μορφή, αλλά και έτσι να είναι μου φαίνεται αρκετά όμορφο. Νομίζω αξίζει να το ψάξει κανείς...



----------------------------------------------------

Iron: Or, the War After 
Shane-Michael Vidaurri (story/art)
Hardcover,  Έγχρωμο, 152 σελίδες, $24.95
Εκδότης: Archaia
Σελίδα στο Previews: 237


Ένα πολύ όμορφο graphic novel που αν και το είχα προσέξει και παλαιότερα, δεν έτυχε να πέσει στα χέρια μου. Το στόρυ δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα πρωτότυπο αλλά σε συνδυασμό με το artwork του Vidaurri μετατρέπεται σε ένα μικρό διαμαντάκι που μας περιμένει να το ανακαλύψουμε. 
Στην ιστοσελίδα της Archaia μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια για την ιστορία καθώς και τις πρώτες σελίδες του κόμικ.

----------------------------------------------------


“Came the Dawn” and Other Stories 
Wally Wood (story/art), Al Feldstein and others (story)
Hardcover,  Ασπρόμαυρο, 240 σελίδες, $24.99
Εκδότης: Fantagraphics
Σελίδα στο Previews: 294


Πέρυσι η Dark Horse άρχισε να εκδίδει τόμους αφιερωμένους σε συγκεκριμένους καλλιτέχνες, συγκεντρώνοντας το σύνολο του έργου του καθενός για τα περιοδικά-ανθολογίες Creepy και Eerie. Η αρχή έγινε με τον Bernie Wrightson, ενώ αυτό το καλοκαίρι έχει σειρά ο Richard Corben.
Με παρόμοια λογική, η Fantagraphics ξεκινά την έκδοση τόμων αφιερωμένων στο έργο συγκεκριμένων καλλιτεχνών από την χρυσή εποχή της θρυλικής πλέον εταιρείας EC Comics.
Εξαιρετικά κόμικς από τον Wood και άριστη ποιότητα έκδοσης από την Fantagraphics.... Δεν υπάρχει περίπτωση να μην προπαραγγείλω τον συγκεκριμένο τόμο!

----------------------------------------------------

The Crackle of the Frost 
Lorenzo Mattotti (story/art), Jorge Zentner (story)
Hardcover,  Έγχρωμο, 120 σελίδες, $19.99
Εκδότης: Fantagraphics
Σελίδα στο Previews: 294


Όσοι δεν έχετε ακουστά τον Lorenzo Mattotti απλά κάντε μια google αναζήτηση για εικόνες και πιστεύω ότι θα καταλάβετε γιατί προτείνω το Crackle of the Frost. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να ψάξω πληροφορίες για το στόρυ (ακόμη και χάλια να είναι, ξέρω ότι θα χαζεύω για πολλές ώρες το artwork του Mattotti).

----------------------------------------------------

Stigmata
Lorenzo Mattotti (art), Claudio Piersanti (story)
Hardcover,  Ασπρόμαυρο, 192 σελίδες, $19.99
Εκδότης: Fantagraphics
Σελίδα στο Previews: 295


Το Stigmata δεν είναι νέα έκδοση αλλά προσφέρεται από το back-catalog της εταιρείας. Αν και οι περισσότερες δουλειές του Mattotti πλημμυρίζουν από χρώματα, η συγκεκριμένη είναι μόνο ασπρόμαυρα σχέδια. Αρχικά ήμουν επιφυλακτικός σ'αυτήν την αλλαγή αλλά πλέον θεωρώ το Stigmata το καλύτερο έργο του Mattotti και ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά κόμικς που διάβασα ποτέ. Πολύ όμορφο σενάριο και απόλυτα εκφραστικό σχέδιο που συμπληρώνουν αριστουργηματικά το ένα το άλλο.
Στο εξαιρετικό μπλόγκ 2d-domain μπορείτε να διαβάσετε μια πολύ καλή ανάρτηση για το Stigmata και να δείτε δείγματα από το πανέμορφο σχέδιο του Mattotti.


----------------------------------------------------


Akira (6 τόμοι)
Katsuhiro Otomo (story/art)
Softcover, Ασπρόμαυρο
304 έως 448 σελίδες ανά τόμο,
$24.99 έως $29.99 ο τόμος
Εκδότης: Kodansha
Σελίδα στο Previews: 299


Τον προηγούμενο μήνα σας πρότεινα το Nausicaa of the Valley of Wind. Αυτόν τον μήνα σας προτείνω ένα ακόμη κλασικό μάνγκα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσετε να σας ξεφύγει. Λογικά έχετε ήδη ακούσει για το Akira (είτε για το μάνγκα είτε για την πασίγνωστη ταινία άνιμε) αλλά μπορεί ως τώρα να θεωρήσατε το κόστος απαγορευτικό ή γενικά να μη διαβάζετε μάνγκα... Σε κάθε περίπτωση πρέπει οπωσδήποτε να παραμερίσετε οποιαδήποτε αμφιβολία και να αγοράσετε τον πρώτο τόμο. Είμαι σίγουρος ότι δε θα καταφέρετε να αντισταθείτε και στους υπόλοιπους.
Αν θέλετε επισκεφτείτε το μπλόγκ μου για περισσότερες πληροφορίες και δείγμα από το μάνγκα.

   
 

----------------------------------------------------

A Treasury of XXth Century Murder 
Rick Geary (story/art)
Hardcover,  Ασπρόμαυρο
80 σελίδες και $15.99 ο κάθε τόμος
Εκδότης: NBM
Σελίδα στο Previews: 301-302


Ο Rick Geary εδώ και πολλά χρόνια γράφει και σχεδιάζει αυτήν την πολύ καλή σειρά από αυτοτελή graphic novels. Κάθε ένα από αυτά εξιστορεί την ζωή, ή καλύτερα την δράση, κάποιου διάσημου κακοποιού ή δολοφόνου, με την εξαιρετική πάντα δεξιοτεχνία που επιδεικνύει ο Geary. Αν και έβλεπα για χρόνια τα hardcovers της σειράς στα ράφια των ελληνικών κομικσάδικων ποτέ δεν έκανα την κίνηση να αγοράσω κάποιο από αυτά καθώς μου κακοφαινόταν κάπως το artwork. Περάσαν όμως τα χρόνια και το θεωρώ πλέον ως μεγάλο ατού για τη σειρά και, αν και αρκετά καρτουνίστικο, καταφέρνει και με βάζει πλήρως στο κλίμα της ιστορίας.
Αυτό το μήνα προσφέρονται μέσα από το Previews οι τόμοι:
3. The Terrible Axe-Man of New Orleans
4. The Lives of Sacco & Vanzetti
5. Lovers’ Lane: The Hall-Mills Mystery
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για αυτούς και τους υπόλοιπους τόμους της σειράς στην ιστοσελίδα της NBM.





----------------------------------------------------


Marvel Zomnibus 
Robert Kirkman, Greg Land, Karl Kesel, Mark Millar (story)
Sean Phillips, Mitch Breitweiser, Roberto Di Salvo, Adam Dekraker  (art)
Arthur Suydam (cover art)
Hardcover,  Έγχρωμο, 1200 σελίδες, $125
Εκδότης: Marvel
Σελίδα στο Marvel Previews: 68


Είχα αγοράσει πριν αρκετό καιρό τον πρώτο τόμο της σειράς αλλά τελικά δεν τον διάβασα ποτέ ολόκληρο καθώς αποδείχθηκε πως δεν ήταν του γούστου μου. Σε κάποια φάση είχε γίνει χαμός με αυτή τη σειρά γι'αυτό και περιλαμβάνω στις προτάσεις μου τη συγκεκριμένη έκδοση. Αν λοιπόν γνωρίζετε τις περιπέτειες των μαρβελοζόμπι και σας αρέσουν, τότε αυτό το omnibus είναι μια πολύ καλή αγορά. Στις 1200 σελίδες του περιλαμβάνει όλες τις μίνι-σειρές και τα έξτρα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα:
Marvel Zombies: Dead Days, Marvel Apes: Prime Eight, Marvel Zombies: Evil Evolution, Ultimate Fantastic Four #21-23 and #30-32, Marvel Zombies #1-5, Black Panther (2005) #28-30, Marvel Zombies 2 #1-5, Marvel Zombies Return #1-5, Marvel Zombies 3 #1-5, Marvel Zombies 4 #1-4, Marvel Zombies 5 #1-5, and Marvel Zombies Supreme  #1-5.

----------------------------------------------------
Και ως συνήθως, διάφορα εξώφυλλα που μου τράβηξαν την προσοχή, αλλά δεν έχω να πώ κάτι για το περιεχόμενο (επειδή είτε δεν το γνωρίζω, είτε δε μου αρέσει, είτε είναι ήδη αρκετά γνωστό και δε χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες):

Animal Man #10, cover by Travel Foreman, DC Comics, page 108
Balkan Comics: Women on the fringe HC, cover by Nina Bunjevac, Mark Batty, page 300
Fables #118, cover by Joao Ruas, DC Comics, page 137

Batwoman #10, cover by J.H.Williams III, DC Comics, page 97
The bulletproof coffin: Disinterred #6, cover by Shaky Kane, Image, page 202
The fury of firestorm: Nuclear men #10, cover by Yildiray Cinar and Ethan Van Sciver, DC Comics, page 086

Marathon GN, cover by Joe Infurnari, :01 First Second, page 293
Popeye #2, cover by Tony Millionaire, IDW, page 172
Rebel Blood #4, cover by Riley Rossmo, Image, page 213

  
  
  


----------------------------------------------

Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, η Diamond Comic Distributors είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής (χονδρέμπορας) των εξειδικευμένων καταστημάτων με κόμικς στα αγγλικά. Μέσα από τον κατάλογο Previews της εν λόγω εταιρείας, τα καταστήματα λιανικής έχουν τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν προιόντα που  θα κυκλοφορήσουν στην αγορά δύο μήνες αργότερα (σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και παραπάνω). Ο κατάλογος έχει συνήθως γύρω στις 400 σελίδες και συνοδεύεται από έναν δεύτερο κατάλογο 100 σελίδων αποκλειστικά για τα προϊόντα της Marvel Comics.

Οποιοδήποτε ελληνικό κατάστημα με κόμικς κι αν επισκεφθείτε (δείτε τη λίστα στα δεξιά -> ), θα μπορέσετε είτε να αγοράσετε το συγκεκριμένο κατάλογο (5 ευρώ περίπου) είτε να τον ξεφυλλίσετε στο κατάστημα, και αν βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει να το παραγγείλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εισάγετε εδώ το σχόλιό σας