29 Ιαν 2009

Animation : Neon Genesis Evangelion

Το Neon Genesis Evangelion (Shin Seiki Evangerion) είναι μια Ιαπωνική σειρά animation (anime) η οποία αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς παγκοσμίως. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη σειρά λαμβάνουν χώρα το 2015 μ.Χ., δεκαπέντε χρόνια μετά την καταστροφική Δεύτερη Πρόσκρουση (Second Impact) που σύμφωνα με επίσημες πηγές προκλήθηκε από πρόσκρουση μετεωρίτη στη Γη. Την περίοδο που η ανθρωπότητα επανέρχεται από αυτή την καταστροφή, το Τόκιο-3 (η τρίτη αναδόμηση της πόλης του Τόκιο) δέχεται επιθέσεις από τεράστιες οντότητες που καλούνται Άγγελοι. Τα συμβατικά όπλα δεν είναι αποτελεσματικά ενάντια στους Αγγέλους και η μόνη γνωστή άμυνα είναι τα Ευαγγέλια (Evangelions ή EVAS). Tα EVAS είναι τεράστια ανθρωπόμορφα ρομπότ των οποίων η κατασκευή και λειτουργία ελέγχεται από τον παραστρατιωτικό οργανισμό NERV.

Η σειρά ξεκινά σαν ένα συμβατικό anime με ανθρωπόμορφα ρομπότ, αλλά σύντομα η δράση μεταφέρεται σε χρονικές αναδρομές και αναλύσεις των προσωπικοτήτων των βασικών χαρακτήρων, όπως του Σίντζι Ίκαρι και των άλλων παιδιών που πιλοτάρουν τα Ευαγγέλια. Ο δημιουργός και σκηνοθέτης Hideaki Anno, έπασχε για αρκετό καιρό από κατάθλιψη. Μεγάλο μέρος της σειράς βασίζεται στις εμπειρίες του αντιμετωπίζοντας την ασθένεια και στις γνώσεις που απέκτησε επί της ψυχοαναλυτικής θεωρίας, από την ψυχοθεραπεία στην οποία υποβλήθηκε. Σαν αποτέλεσμα αυτού, μέσω των χαρακτήρων της σειράς παρουσιάζονται διάφορες πνευματικές διαταραχές και προβλήματα με τη ψυχική υγεία όπως κατάθλιψη, μετατραυματικό σοκ και αγχώδης διαταραχή του αποχωρισμού.

Το Neon Genesis Evangelion αποτελείται από 26 τηλεοπτικά επεισόδια. Ακολούθησαν δύο ταινίες: Evangelion: Death and Rebirth και The End of Evangelion. Το 2006 η εταιρία παραγωγής της σειράς ανακοίνωσε τη δημιουργία τεσσάρων ακόμη ταινιών. Η πρώτη, Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone, βγήκε στους κινηματογράφους το 2007. Η επόμενη αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2009.
Info :
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Hideaki Anno
Εταιρία παραγωγής: Gainax
Εταιρία διανομής: Universal Studios
Στην Ελλάδα (ταινίες μόνο): Silver Star DVD



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εισάγετε εδώ το σχόλιό σας