11 Οκτ 2009

Artist : Sam Weber

Από Sam Weber


Ο Sam Weber μεγάλωσε στο Deep River Ontario του Καναδά. Όταν αποφοίτησε από το Alberta College of Art and Design του Calgary, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και συνέχισε τις σπουδές του στο The School of Visual Arts. Είναι παντρεμένος με την Jillian Tamaki, που επίσης ασχολείται με την εικονογράφηση. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντά του αυτήν την περίοδο είναι τα ιταλικά και ιαπωνικά κόμικς καθώς και οι ταινίες του David Lynch. Ορισμένοι από τους πελάτες του είναι οι The New Yorker, The New York Times, Scholastic, Random House, The L.A. Times, ESPN Magazine, Wired Magazine, Penguin, Men’s Health και Play Girl.

Links :



Από Sam Weber

Από Sam Weber

Από Sam Weber

Από Sam Weber

Από Sam Weber

Από Sam Weber

Από Sam Weber

Από Sam Weber


10 Οκτ 2009

Artist : Shaun Tan

Από Shaun Tan


Ο Shaun Tan γεννήθηκε το 1974 στο Perth της Δυτικής Αυστραλίας. Το 1995 πήρε το πτυχίο του (Fine Arts and English Literature) και σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Μελβούρνη.

Από Shaun Tan
Από Shaun Tan


Στην εφηβική του ηλικία εικονογραφούσε ιστορίες τρόμου και επιστημονικής φαντασίας για περιοδικά μικρής κυκλοφορίας. Τα επόμενα χρόνια απέκτησε φήμη και τιμήθηκε με πολλά βραβεία για τα εικονογραφημένα βιβλία του στα οποία καταπιάνεται με θέματα κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά , μέσα από ένα ονειρικό-σουρρεαλιστικό πρίσμα. Τα βιβλία του The Rabbits, The Red Tree, The Lost Thing καθώς και το πολυσυζητημένο The Arrival έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες σε Ευρώπη, Ασία και Νότια Αμερική. Η πιό πρόσφατη δουλειά του είναι το Tales from Outer Suburbia.

Από Shaun Tan

Από Shaun Tan

Από Shaun Tan


Αρχικά οι εικονογραφήσεις του μπορεί να δώσουν την παραπλανητική εντύπωση ότι προορίζονται για παιδιά, κάτι όμως που δεν ισχύει καθώς αναφέρονται με σχετικά περίπλοκο σχεδιαστικό στύλ και διάθεση πολυεπίπεδου προβληματισμού σε ευρεία γκάμα θεμάτων όπως ο αποικιοκρατικός ιμπερεαλισμός, η κοινωνική απάθεια, η φύση της μνήμης και της κατάθλιψης. Στην (πάρα πολύ καλή) ιστοσελίδα του θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες για όλες τις δουλειές του καθώς και δύο ενδιαφέροντα σχόλια-κείμενά του , το πρώτο με θέμα τη λανθασμένη εντύπωση που έχει επικρατήσει ότι οι εικονογραφημένες ιστορίες απευθύνονται αποκλειστικά στα παιδιά , και το δεύτερο με θέμα την δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία.

Links:


Από Shaun Tan
Από Shaun Tan
Από Shaun Tan
Από Shaun Tan
Από Shaun Tan